Hotele ne Ohrid

I gjendur në brigjet e liqenit të Ohrit, qyteti i Ohrit është një nga qytetet e banuara më të lashta në kontinentin europian. Qyteti ndodhet në jugperëndim të Shkupit dhe në perëndim të Manastirit dhe Resenit, në kufi me republikën e Shqipërisë. Ohri është një nga qytetet më të vizituara në Maqedoni dhe shquhet për të kaluarën e tij historike. Mendohet se dikur, në qytet ndodheshin mbi 365 kisha, nga një për secilën ditë të vitit prandaj shpeshherë qyteti i Ohrit konsiderohet edhe si Jerusalemi i Ballkanit. Qyteti është i pasur me shtëpi piktoreske, monumente historike dhe turizmi përbën sektorin më të zhvilluar në ekonominë e qytetit. Në vitet 1979 dhe 1980 qyteti dhe liqeni i Ohrit u përfshinë në fondin e trashëgimisë botërore, që mbrohet nga UNESCO. Në fakt Ohri, është një nga 28 qendrat e trashëgimisë botërore, që shërben dhe si pjesë e fondit të trashëgimisë natyrore dhe asaj kulturore. Legjendat thonë se në qytet ndodheshin mbi 365 kisha dhe këto gojëdhëna mbështeten edhe nga shënimet e kronikanit osman të shekullit të XVII-të, Evliya Çelebi. Disa nga aktivitetet kryesore kulturore që mund të ndiqen në qytet janë: Festivali Veror në muajt Korrik – Gusht; Festivali i Koreve, ku kore nga e gjithë bota mblidhen në qytet në fundin e muajit Gusht; Festivali Ballkanik i Folklorit dhe Festivali i Muzikës Ballkanike që mbahen në muajin Korrik; Festivali Etno-muzikor i muajit Gusht, në të cilin muzikantë nga i gjithë rajoni marin pjesë etj.

Montenegrin Inn

hotel stars
S'ka Vleresime

Bulevardi Turisticka 56, 6000 Oher,Maqedoni (FYROM)

  E disponueshme

Cingo

hotel stars
S'ka Vleresime

Rr.Abas Emin, Nr.3, Oher, Maqedoni (FYROM)

  E disponueshme

Garden

hotel stars
S'ka Vleresime

Bulevardi Kej Marshal Tito, Nr.114, Oher, Maqedoni (FYROM)

  E disponueshme

Inex Gorica

hotel stars
S'ka Vleresime

Naum Ohridski St. 5-7 6000, Oher, Maqedoni (FYROM)

  E disponueshme

Lagadin

hotel stars
S'ka Vleresime

Naselba Lagadin BB, Oher, Maqedoni (FYROM)

  E disponueshme

Tino

hotel stars
S'ka Vleresime

Kej Marsal Tito Nr.55, Oher, Maqedoni (FYROM)

  E disponueshme

Park Lakeside

hotel stars
S'ka Vleresime

Naum Ohridski, Oher, Maqedoni

  E disponueshme

Eco Resort Momir

hotel stars
S'ka Vleresime

Fshati Openica, Oher, Maqedoni (FYROM)

  E disponueshme

Millenium Palace

hotel stars
S'ka Vleresime

Kej Marshal Tito bb, Oher, Maqedoni (FYROM)

  E disponueshme

Bellevue

hotel stars
S'ka Vleresime

Nas. Konjsko bb, Oher, Maqedoni

  Kërkon konfirmim

Metropol

hotel stars
S'ka Vleresime

Nas. Konjsko bb, Oher, Maqedoni

  Kërkon konfirmim

Lebed

hotel stars
S'ka Vleresime

Marsal Tito, 112, Oher, Maqedoni (FYROM)

  Kërkon konfirmim

Royal View

hotel stars
S'ka Vleresime

Jane Sandanski no.2; Oher, Maqedoni (FYROM)

  Kërkon konfirmim

Klimetica

hotel stars
S'ka Vleresime

St. Stefan, Oher, Maqedoni(FYROM)

  Kërkon konfirmim